Το ΕΙΠΑΚ στην Κύπρο και την SAVE ENERGY 2014

savenergy_600x180en   Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (Ε.Ι.ΠΑ.Κ) από την ίδρυσή του έθεσε ως στόχο του να υποστηρίζει ενεργά και έμπρακτα όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της κατασκευής κτιρίων (αρχιτέκτονες μηχανικούς, πολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους μηχανικούς, κατασκευαστές, εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων), αλλά και το ευρύ κοινό, με την πλέον επίκαιρη, συνεχή και αμερόληπτη πληροφόρηση για όλες τις πτυχές σχεδιασμού και υλοποίησης παθητικών κτιρίων. Στη διετή παρουσία του το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (Ε.Ι.ΠΑ.Κ) όσον αφορά την εξωστρέφεια και τις δράσεις του έχει,
  • Διοργανώσει ενημερωτικές ημερίδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Χαλκίδα κ.λ.π)
  • Συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 συνέδρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τουρκία, Σλοβακία και Ιταλία με στόχο την ενημέρωση επί του προτύπου του παθητικού κτιρίου.
  • Συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και εκδηλώσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στην Ελλάδα.
  • Παρέμβει με κείμενα του σε δεκάδες τεχνικά περιοδικά και τεχνικά sites πάνω σε θέματα δραστικής εξοικονόμησης ενέργειας, προβλημάτων του ΚΕΝΑΚ και ισχυόντων οικοδομικών κανονισμών.
  • Διεξάγει συνολικά δέκα (10) Σεμινάρια PassiveHouseBasics (PHB) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λαμία, Λάρισα, Κρήτη, Κιλκίς, με συμμετοχές περισσότερες των 300 μηχανικών όλων των ειδικοτήτων.
  • Υλοποιήσει δυο (2) Σεμινάρια Πιστοποιημένων Σχεδιαστών Παθητικών Κτιρίων (CertifiedPassiveHouseDesigners) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  • Παρευρεθεί επί δύο συναπτά έτη, με πολυπληθή ομάδα μελών του Ε.Ι.ΠΑ.Κ και μη, στο 17ο και 18ο Διεθνές Συνέδριο Παθητικού Κτιρίου σε Φρανκφούρτη και Άαχεν.
  • Διοργανώσει εκδρομή και επίσκεψη σε λειτουργούντα παθητικά σπίτια στην Πεντέλη (Οκτώβριος 2013) και στο Βόλο (Σάββατο 1η Μαρτίου 2014).
  • Οργανώσει δυο (2) PassiveHouseEvenings σε συνεργασία με την κοινότητα KENAKtools στο ImpactHub στην Αθήνα. Ένα γεμάτο τρίωρο συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμού, πάνω σε θέματα που αφορούν τη δομή, αλλά και τη λειτουργία των Παθητικών Κτιρίων, βάσει θεμάτων που επιλέχθηκαν ύστερα από προτάσεις των συμμετεχόντων και ηλεκτρονική ψηφοφορία στην ιστοσελίδα του ΕΙΠΑΚ.
  • Aυξήσει τον αριθμό των μελών του σε 200 καλύπτοντας το σύνολο των εμπλεκομένων στον κατασκευαστικό κλάδο.
  • Έχει ως μέλη εννέα (9) και ως εταίρους πέντε (5) πιστοποιημένους σχεδιαστές, εκ των οποίων τέσσερις (4) εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην Ελλάδα.
  • Παρουσιάσει σε κοινό, επαγγελματίες και φορείς δυο (2) Πανελλήνια Συνέδρια Παθητικού Κτιρίου με πάνω από 500 συνέδρους στο καθένα και χιλιάδες επισκέπτες στην έκθεση που τα συνόδευε.
Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ (Ε.Ι.ΠΑ.Κ) όσον αφορά την επίτευξη στρατηγικών συνεργασιών,
  • Αποτελεί από το Μάρτιο του 2013 Full Affiliate Member of The International Passive House Association.
  • Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της μεσογειακής πρωτοβουλίας για το Παθητικό κτίριο PassMED.
  • Συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SEEDPass σε συνεργασία με  την OIKON d.o.o  (Croatia), το  ZEPHIR (Italy), και το PHI (Germany), ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και εμβάθυνσης πάνω στο Πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου, προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου.
Πρόσφατα το ΕΙΠΑΚ σύναψε συμφωνία συνεργασίας με Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς και Πιστοποιημένους Σχεδιαστές Παθητικών Κτίριων στην Κύπρο με στόχο την προώθηση του προτύπου του παθητικού κτιρίου στο Νησί. Στα πλαίσια αυτής της νέας συνεργασίας θα συμμετέχει και στην 10η SAVEENERGY 2014 που διεξάγεται στη Λευκωσία στις 19-21 Σεπτεμβρίου. Στο περίπτερο του ΕΙΠΑΚ (656B) θα σας ενημερώσουμε για όλες τις δραστηριότητες μας και στην Κύπρο καθώς και για το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου και τις μέχρι τώρα εφαρμογές του.

Εμφάνιση
Απόκρυψη